13
Май
2019

ПОКАНА ЗА ИНФОРМАЦИОННИ ДНИ ЗА ОБУЧЕНИЕ ПО ПРОГРАМА LIFE НА ЕК

ПОКАНА

ЗА ИНФОРМАЦИОННИ ДНИ ЗА ОБУЧЕНИЕ ЗА ПОДГОТОВКА НА ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ 2019 Г ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ПО ПРОГРАМА LIFE НА ЕК

LIFE 14 CAP/BG/000013 – CAPTA BG

Уважаеми Дами и Господа,

МОСВ изпълнява функциите на Национална контактна точка по Програма LIFE, а през 2016 г. бяха създадени и 6 Регионални контактни точки в РИОСВ Пловдив, Бургас, Благоевград, Монтана, Плевен и Русе по Програмата. С оглед на повишаване на интереса към Програмата, както и на уменията и познанията на потенциалните бенефициенти са предвидени през месец май 2019 г. провеждане на регионални информационни дни, събитие за създаване на партньорства и обучение за подготовка на проекти по Програма LIFE, във връзка с обявента от ЕК покана за кандидатстване 2019 г. Срещите са организирани от регионалните инспекции по околна среда и водите, които изпълняват функцията на регионални звена за контакт (РЗК) по Програма LIFE Регионалните информационни дни по Програма LIFE стартираха със срещите проведени на 23 април 2019 г. в гр. Пловдив и на 24 април 2019 г. в Бургас..

Регионалните информационни дни ще продължат в началото на м. май в Благоевград, Плевен, Монтана и Русе.

Информационния ден в гр. Монтана ще се проведе на 21 май 2019 г.-вторник, от 14,30 ч. в информационния център РИОСВ – Монтана

Програмата за обученията е приложена към тази покана.

Моля, при интерес от Ваша страна да изпратите попълнена регистрационна форма и да заявите участие най-късно до 3 дни преди обучението на адрес:

Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. и телефон: 096 / 300 963

Categories: Актуално

24
Април
2019

РИОСВ – МОНТАНА НАГРАДИ УЧАСТНИЦИТЕ В КАМПАНИЯТА „ЗАСАДИ ДЪРВО – ДИШАЙ ЧИСТ ВЪЗДУХ“

Във връзка с Деня на Земята – 22 април 2019 г. РИОСВ – Монтана инициира кампания под надслов „Засади дърво – дишай чист въздух“.

До 22 април в екоинспекцията бяха получени снимки от засаждане на дървета от ученици от Лом,

Монтана и Георги Дамяново.

На всички участници в инициативата директорът на РИОСВ – Монтана г-жа Деница Славкова раздаде екоторбички и раници.

22
Април
2019

ЕКСПЕРТИ ОТ РИОСВ – МОНТАНА ЗАСАДИХА ФИДАНКИ ПО ПОВОД ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА - 22 АПРИЛ

 

Експерти от РИОСВ – Монтана засадиха фиданки по повод Деня на Земята – 22 април. На терен около яз. „Огоста“ извършиха залесяване на тридесет дръвчета от чинар.

За първи път Денят на Земята се отбелязва официално на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. През 1990 г. празникът е обявен за международен. България се включва в отбелязването му през 1993 г. Целта е да се обединят хората на планетата в защита на околната среда.

Тазгодишната тема на Деня на Земята е „Защитете биологичните видове“, а мотото на кампанията „В природата нищо не съществува само“ акцентира върху значимостта на всички живи същества, като незаменима част от живота на Земята и насочва вниманието на световната общественост върху темповете на изчезване на видове растения и животни, които все още могат да бъдат забавени, а популацията на много застрашени видове – възстановена.

Categories: Актуално

19
Април
2019

ЗАСАЖДАНЕ НА ФИДАНКИ ПО ПОВОД 22 АПРИЛ

Във връзка с Деня на Земята – 22 април 2019 г. РИОСВ – Монтана инициира кампания под надслов „Засади дърво – дишай чист въздух“.

Учениците от Средно училище „Димитър Маринов” град Лом участваха в акция по залесяване на училищния двор и са първите участници в кампанията, предоставили снимков материал. Децата засадиха фиданки от ясен, декоративна върба, американски дъб и японски клен.

На 22 април по целия свят се отбелязва Денят на Земята.

Засаждането на дървета е най-голямото послание за Деня на Земята. Призивът за засаждане на дървета носи посланието, че те помагат да се преодолеят климатичните промени и да дишаме по-чист въздух.

Categories: Актуално

life2016

opos logo bg

reach 2018 campaign banner

ЧЕРВЕНА КНИГА НА РБ 2015

IBAN: BG 16UBBS 8002 3106 1524 00; BIC: UBBSBGSF при ОББ – Монтана

Банкова сметка

Заявления

Образци на заявления за издаване на документи

Брояч на посещенията